3-dagarskryssning: en avkopplande helgkryssning

Göteborg – Lysekil – Göteborg

 

För dig som har fullt upp under vardagarna är vår helgkryssning en riktigt avkopplande upplevelse. Vi får ta del av ett smörgåsbord av Bohuslän där vi besöker seglarorten Marstrand, vi kopplar av på Stenungsbaden Yacht Club, vi upplever axplock från vår nationalskald Evert Taubes kända platser och personer, vi njuter av kustmetropolen Lysekils sommaridyll och vi hinner med ett lunchstopp på vackra Skärhamn under hemfärden mot Göteborg igen.

INKLUDERAT

  • Tre dagars skärgårdskryssning
  • Boende på hotell två nätter
  • Halvpension med frukost och lunch
  • Guidningar ombord av kaptenen
  • Strandhugg för egen tid och sightseeing
  • Tillval: Middag och spa

 

Pris: från 3 695 kr/p  

Välkommen ombord!

 

Skicka boknings- eller offertförfrågan

Dagsprogram

3-DAGARSKRYSSNING GÖTEBORG-LYSEKIL-GÖTEBORG

 

DAG 1 Göteborg – Marstrand – Stenungsbaden

När vi har klivit ombord i Göteborg och fått i oss vår frukostmacka, gör vi som vi oftast gör, stannar till på anrika Marstrandsön. Det är ett måste på något vis när man är på Västkusten. Här får du egen tid att strosa runt och kanske shoppa något. Efter lunch stiger vi ombord igen och väljer att åka på insidan av Tjörn i lugna, vackra farvatten. Sen eftermiddag når vi Stenungsbaden Yacht Club där man kan unna sig både spabehandling och middag.


DAG 2 Stenungsbaden – Flatön – Lysekil

Utvilade och mätta efter en stor frukostbuffé fortsätter vi att kryssa norrut på insidan av Tjörn och Orust. Som en liten bonus på färden stannar vi till hos Janne Bark och hans Klocktornets Musselbar i Lyckorna, söder om Uddevalla. Här får vi ett smakprov på när musslor smakar som bäst. Vi får även i oss lite av musslornas kulturhistoria innan vi kryssar vidare mot Evert Taubes kända Flatön där kände handelsman Flink huserade och drev sin handelsbod som var lika mycket en mötesplats för dåtidens förbipasserande. Vi gör som många har gjort före oss, vi handlar i handelsboden, vi äter en god lunch och vi hinner suga i oss lite av atmosfären här ute innan det är dags att åka vidare. Nordströmmarna och Malö strömmar passerar just Malö som också är känd från visan ”Maj på Malö”. Guiden ombord berättar om kända Taubeplatser längs kusten medan vi fortsätter mot en av Bohusläns tätorter, Lysekil, där vi checkar in på Hotell Lysekil. Lysekil är en av kustens mest besökta sommarpärlor, en populär sommaridyll som passar både liten och stor. Är man intresserad av vårt hav passar ett besök på Havets Hus, vill man shoppa gör man det. Man kan också ta ett dopp i närmsta badvik eller slå sig ned på något trevligt hak eller restaurang och bara njuta av myllret och sommarkvällen. 

DAG 3 Lysekil – Skärhamn – Göteborg

Färdigmornade och frukostmätta kliver vi ombord igen för en vacker kryssning mot Skärhamn, känd för Nordiska Akvarellmuseet. Färden går förbi de vackra gamla kust- och fiskesamhällena Hälleviksstrand, Mollösund och Kyrkesund innan vi når vår hamn för ett lunchstopp. På vår eftermiddagsfärd passerar vi ”sillmetropolen” Klädesholmen och vi åker förbi ön Åstol som är känd för sin fiskrestaurang, Åstols Rökeri, med eget rökeri och butik. Deras musikscen är en samlingspunkt för musiker och musikälskande gäster, en plats väl värd att besöka. Vi kryssar mellan öarna i Göteborgs norra skärgård innan hamninloppet välkomnar oss tillbaka till stan igen.

 

Karta